Wie ben ik

Mijn naam is Marianne en ik woon in Wiekevorst (Heist o/d Berg) – België. In 2012 kochten mijn echtgenoot en ik ons eerste hondje, een maltezer ‘Jussi’. 5 jaar later vonden we het tijd om een tweede hondje te nemen.  De vraag was natuurlijk : opnieuw een maltezer?

Een collega-hondenliefhebber, liet me foto’s zien van een ‘Coton de Tuléar’.  Ik had daar nog nooit van gehoord.  Daarom ging ik op zoek naar informatie over dit ras en ging ik na of dit ras bij ons gezinnetje paste.  Bleek dat het ras gekend stond om zijn speelsheid, intelligentie, opgewektheid en bijwijlen ondeugende karakter.  Allemaal eigenschappen die me onmiddellijk aanspraken.  Kwam daarbij dat een ‘Coton de Tuléar’ een lange witte katoenachtige vacht heeft, wat ik schitterend vind. Om klitten te vermijden dient hij wel minstens 2 keer per week geborsteld te worden. Ik besefte goed dat ik dus een hond zou nemen waar toch wel enige verzorging mee gemoeid was.  Maar ook dat zag ik onmiddellijk zitten.  Voor mij is het verzorgen van mijn hond immers een hobby.

Cotons zijn gek op aandacht, kunnen zeer goed opschieten met kinderen en zijn uitermate geschikt voor personen die last hebben van allergieën, gezien ze geen verharingsperiode kennen en geen huidschilfers verliezen.  Na al deze informatie gelezen te hebben en weloverwogen, had ik beslist : er zou een Coton de Tuléar komen.

Vervolgens gingen we op zoek naar een pupje.  Niet zo evident in België.  Het ras is namelijk erg schaars.  Zo kwam ik in Nederland terecht waar ik contact zocht met een aantal fokkers en maakte ik kennis met Toos cloudt-bergh van kennel ‘Heart Break Cottage’.  Het klikte onmiddellijk tussen ons, we hadden beiden eenzelfde visie over het welzijn van onze honden.  Zij heeft me met raad en daad bijgestaan en heeft me alles geleerd over het ras.

Op dat moment was één van haar teefjes zwanger en ik kreeg de gelegenheid om een pup te reserveren.  Samen hebben we de zwangerschap van dichtbij opgevolgd, wat ik geweldig vond.

Op 08/08/2017 werden de pups geboren, 2 reutjes en 2 teefjes.  We kozen voor een teefje en zo kwam ‘Bliss Heart Break Cottage’, ons eerste cotonnetje, bij ons wonen.

 

Scroll to Top