Ringtraining en hondenshows

Naast de gebruikelijke gehoorzaamheidstraining en training met werkhonden, bestaat er ook ringtraining.
Tijdens ringtraining leer je je hond mooi presenteren voor een keurmeester. Je loopt in een ring verschillende figuren (een driehoek, een circel, …) en laat je hond ‘in stand’ staan’, d.w.z. pootjes netjes naast mekaar, correct dragen van de staart, …  Hij wordt ook betast door de keurmeester, dit om te controleren of hij aan de rasstandaard voldoet.  Dit alles kan aangeleerd worden tijdens lessen ringtraining.
Omdat ik eens wat anders wou dan de gebruikelijke gehoorzaamheidstraining, startte ik met ringtraining.  Na een paar eigenzinnige lessen (Bliss wou maar niet lopen, ging altijd liggen), had ze de smaak te pakken. Enkele maanden later kreeg ik regelmatig complimenten van de lesgevers over hoe goed ze het deed. Dus was de volgende stap: deelname aan een show. 

In 2018 behaalde Bliss haar titel als Belgisch en Nederlands junior kampioen. Wat was ik trots op haar! En wat ik vooral zo leuk vind, is dat ze het showen ook leuk vindt.  En als kers op de taart behaalde ze in 2020 haar titel van Belgian Beauty champion.

Helemaal in de ban van het ‘showen’ startte ik ondertussen ook met zelf les te geven in ringtraining bij  Ring13 hondenshowtraining 

Het is natuurlijk geen verplichting om met je cotonnetje lessen ringtraining te volgen of te gaan showen. Een Coton de Tuléar is perfect tevreden met zijn leven als gezinshond.
Maar zoek je naar een interessante nieuwe hobby, dan is dit misschien wel iets voor u!  Ringtraining is niet alleen voor volwassenen.  Ook voor kinderen kan ‘Junior handling’ een leuke bezigheid zijn.  Het is geweldig als je ziet welke band je kind schept met haar beste maatje.

Indien gewenst help ik je daarmee graag op weg of kom gewoon eens kijken tijdens een show. Je vindt een overzicht op www.onlinedogshows.eu

Scroll to Top