Shows


SHOWTRAINING EN HONDENSHOWS

 

Naast de gebruikelijke gehoorzaamheidstraining en training met werkhonden, bestaat er ook showtraining.

Tijdens showtraining leer je je hond mooi presenteren voor een keurmeester. Je loopt in een ring verschillende figuren (een driehoek, een circel, ...) en laat je hond 'in stand' staan', d.w.z. pootjes netjes naast mekaar, correct dragen van de staart, ...  Hij wordt ook betast door de keurmeester om te controleren of hij aan de rasstandaard voldoet.  Dit alles kan aangeleerd worden tijdens lessen showtraining.

 

Omdat ik eens wat anders wou dan de gebruikelijke gehoorzaamheidstraining, startte ik met showtraining.  Na een paar eigenzinnige lessen (Bliss wou maar niet lopen, ging altijd liggen), had ze de smaak te pakken.  Enkele maanden later kreeg ik regelmatig complimenten van de lesgevers over hoe goed ze het deed.  Dus was de volgende stap : deelname aan een show. 

In 2018 behaalde Bliss haar titel als Belgisch en Nederlands junior kampioen.  Wat was ik trots op haar! En wat ik vooral zo leuk vind, is dat ze het showen ook leuk vindt.    

 

Het is natuurlijk geen verplichting om met je cotonnetje lessen showtraining te volgen of te gaan showen. Een Coton de Tuléar is perfect tevreden met zijn leven als gezinshond.

Maar zoek je naar een interessante nieuwe hobby, dan is dit misschien wel iets voor u!  Showtraining is niet alleen voor volwassenen.  Ook voor kinderen kan 'Junior handling' een leuke bezigheid zijn.  Het is geweldig als je ziet welke band je kind schept met haar beste maatje.

Indien gewenst help ik je daarmee graag op weg of kom gewoon eens kijken tijdens een show. Je vindt een overzicht op www.hondenshow.net of  www.onlinedogshows.eu

Bliss Heart Break Cottage

Puppy

All the way : Very promising

 

 

Junior 

August 2018 Belgian Junior Champion

September 2018 Netherlands Junior Champion

 

January 2020 : BELGIAN CHAMPION

 

 

 

 

 

Jedi Heart Break Cottage

Minor Puppy

All the way Very Promising baby


Puppy

All the way Very Promising Puppy


Junior

December 2019 Belgian Junior Champion 

 

 

Copyright KissMe Coton Alle rechten voorbehouden